ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0101
Bilimsel isim :
Ferula elaeochytris Korovin
Yöresel isim :
Çakşır, çağşır
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 177 177 177
Enerji kJ 741 741 741
Su g 26,94 26,94 26,94
Kül g 10,06 10,06 10,06
Protein g 3,63 3,63 3,63
Azot g 0,58 0,58 0,58
Yağ, toplam g 2,10 2,10 2,10
Karbonhidrat g 14,56 14,56 14,56
Lif, toplam diyet g 42,71 42,71 42,71
Demir, Fe mg 59,57 59,57 59,57
Fosfor, P mg 49 49 49
Kalsiyum, Ca mg 1501 1501 1501
Magnezyum, Mg mg 118 118 118
Potasyum, K mg 557 557 557
Sodyum, Na mg 1 1 1
Çinko, Zn mg 0,57 0,57 0,57
Tiamin mg 0,162 0,162 0,162
Riboflavin mg 0,135 0,135 0,135
Niasin mg 0,337 0,337 0,337
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.