ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0103
Bilimsel isim :
Lactarius deliciosus (L.) Gray
Yöresel isim :
Kanlıca, elicek
Azot Faktörü :
4,38
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 23 23 23
Enerji kJ 98 98 98
Su g 91,88 91,88 91,88
Kül g 0,66 0,66 0,66
Protein g 0,17 0,17 0,17
Azot g 0,04 0,04 0,04
Yağ, toplam g 0,32 0,32 0,32
Karbonhidrat g 2,92 2,92 2,92
Lif, toplam diyet g 4,05 4,05 4,05
Demir, Fe mg 2,51 2,51 2,51
Fosfor, P mg 37 37 37
Kalsiyum, Ca mg 3 3 3
Magnezyum, Mg mg 11 11 11
Potasyum, K mg 215 215 215
Sodyum, Na mg 4 4 4
Çinko, Zn mg 0,57 0,57 0,57
Tiamin mg 0,219 0,219 0,219
Riboflavin mg 0,325 0,325 0,325
Niasin mg 1,226 1,226 1,226
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.