ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0102
Bilimsel isim :
Gypsophila arrostii subsp. nebulosa (Boiss. & Heldr.) Greuter & Burdet
Yöresel isim :
Sabun Otu - Çegen
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 319 319 319
Enerji kJ 1335 1335 1335
Su g 7,31 7,31 7,31
Kül g 10,14 10,14 10,14
Protein g 6,63 6,63 6,63
Azot g 1,06 1,06 1,06
Yağ, toplam g 0,54 0,54 0,54
Karbonhidrat g 68,49 68,49 68,49
Lif, toplam diyet g 6,89 6,89 6,89
Demir, Fe mg 42,74 42,74 42,74
Fosfor, P mg 51 51 51
Kalsiyum, Ca mg 3193 3193 3193
Magnezyum, Mg mg 99 99 99
Potasyum, K mg 584 584 584
Sodyum, Na mg 31 31 31
Çinko, Zn mg 0,56 0,56 0,56
Tiamin mg 0,232 0,232 0,232
Riboflavin mg 0,039 0,039 0,039
Niasin mg 1,941 1,941 1,941
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.