ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0082
Bilimsel isim :
Smyrnium olusatrum L.
Yöresel isim :
Yabani kereviz, baldıran
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 28 28 28
Enerji kJ 115 115 115
Su g 89,16 89,16 89,16
Kül g 1,52 1,52 1,52
Protein g 0,66 0,66 0,66
Azot g 0,11 0,11 0,11
Yağ, toplam g 0,12 0,12 0,12
Karbonhidrat g 3,37 3,37 3,37
Lif, toplam diyet g 5,17 5,17 5,17
Demir, Fe mg 3,70 3,70 3,70
Fosfor, P mg 46 46 46
Kalsiyum, Ca mg 180 180 180
Magnezyum, Mg mg 38 38 38
Potasyum, K mg 593 593 593
Sodyum, Na mg 3 3 3
Çinko, Zn mg 0,25 0,25 0,25
C vitamini mg 75,0 75,0 75,0
L-askorbik asit mg 75,0 75,0 75,0
Tiamin mg 0,013 0,013 0,013
Riboflavin mg 0,144 0,144 0,144
Niasin mg 0,644 0,644 0,644
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.