ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0092
Bilimsel isim :
Cichorium intybus L.
Yöresel isim :
Güneyik, Kara hindiba
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 22 22 22
Enerji kJ 92 92 92
Su g 91,08 91,08 91,08
Kül g 1,54 1,54 1,54
Protein g 0,53 0,53 0,53
Azot g 0,08 0,08 0,08
Yağ, toplam g 0,28 0,28 0,28
Karbonhidrat g 2,12 2,12 2,12
Lif, toplam diyet g 4,45 4,45 4,45
Demir, Fe mg 10,50 10,50 10,50
Fosfor, P mg 31 31 31
Kalsiyum, Ca mg 138 138 138
Magnezyum, Mg mg 33 33 33
Potasyum, K mg 461 461 461
Sodyum, Na mg 47 47 47
Çinko, Zn mg 0,39 0,39 0,39
C vitamini mg 4,7 4,7 4,7
L-askorbik asit mg 4,7 4,7 4,7
Tiamin mg 0,019 0,019 0,019
Riboflavin mg 0,079 0,079 0,079
Niasin mg 0,501 0,501 0,501
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.