ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0063
Bilimsel isim :
Berberis crataegina DC.
Yöresel isim :
Diken üzümü, Ekşimen
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 259 259 259
Enerji kJ 1083 1083 1083
Su g 14,12 14,12 14,12
Kül g 3,66 3,66 3,66
Protein g 1,68 1,68 1,68
Azot g 0,27 0,27 0,27
Yağ, toplam g 3,42 3,42 3,42
Karbonhidrat g 33,52 33,52 33,52
Lif, toplam diyet g 43,60 43,60 43,60
Demir, Fe mg 11,83 11,83 11,83
Fosfor, P mg 184 184 184
Kalsiyum, Ca mg 479 479 479
Magnezyum, Mg mg 113 113 113
Potasyum, K mg 754 754 754
Sodyum, Na mg 4 4 4
Çinko, Zn mg 1,78 1,78 1,78
Riboflavin mg 0,076 0,076 0,076
Niasin mg 0,443 0,443 0,443
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.