ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0099
Bilimsel isim :
Ferulago trachycarpa Boiss
Yöresel isim :
Kuzu kişnişi, Kurtkulağı
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 42 42 42
Enerji kJ 178 178 178
Su g 83,37 83,37 83,37
Kül g 1,71 1,71 1,71
Protein g 1,94 1,94 1,94
Azot g 0,31 0,31 0,31
Yağ, toplam g 0,86 0,86 0,86
Karbonhidrat g 1,36 1,36 1,36
Lif, toplam diyet g 10,76 10,76 10,76
Demir, Fe mg 1,57 1,57 1,57
Fosfor, P mg 52 52 52
Kalsiyum, Ca mg 323 323 323
Magnezyum, Mg mg 56 56 56
Potasyum, K mg 492 492 492
Sodyum, Na mg 2 2 2
Çinko, Zn mg 0,34 0,34 0,34
C vitamini mg 18,2 18,2 18,2
L-askorbik asit mg 18,2 18,2 18,2
Tiamin mg 0,074 0,074 0,074
Riboflavin mg 0,146 0,146 0,146
Niasin mg 0,368 0,368 0,368
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.