ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
12.02.0052
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 254 254 254
Enerji kJ 1062 1062 1062
Su g 29,15 29,15 29,15
Kül g 6,36 6,36 6,36
Protein g 1,19 1,19 1,19
Azot g 0,19 0,19 0,19
Yağ, toplam g 0,06 0,06 0,06
Karbonhidrat g 61,01 61,01 61,01
Lif, toplam diyet g 2,23 2,23 2,23
Sakaroz g 1,35 1,35 1,35
Glukoz g 23,08 23,08 23,08
Fruktoz g 19,98 19,98 19,98
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 29 29 29
Demir, Fe mg 1,37 1,37 1,37
Fosfor, P mg 49 49 49
Kalsiyum, Ca mg 159 159 159
Magnezyum, Mg mg 95 95 95
Potasyum, K mg 923 923 923
Sodyum, Na mg 12 12 12
Çinko, Zn mg 0,34 0,34 0,34
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.