ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
12.02.0081
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 243 243 243
Enerji kJ 1015 1015 1015
Su g 38,12 38,12 38,12
Kül g 1,08 1,08 1,08
Protein g 1,06 1,06 1,06
Azot g 0,17 0,17 0,17
Yağ, toplam g 0,00 0,00 0,00
Karbonhidrat g 59,44 59,44 59,44
Lif, toplam diyet g 0,30 0,30 0,30
Sakaroz g 2,73 2,73 2,73
Glukoz g 28,13 28,13 28,13
Fruktoz g 28,95 28,95 28,95
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,18 0,18 0,18
Tuz mg 4 4 4
Demir, Fe mg 1,00 1,00 1,00
Fosfor, P mg 43 43 43
Kalsiyum, Ca mg 35 35 35
Magnezyum, Mg mg 25 25 25
Potasyum, K mg 648 648 648
Sodyum, Na mg 2 2 2
Çinko, Zn mg 0,57 0,57 0,57
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.