ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0094
Bilimsel isim :
Scorzonera cana (C.A.Mey.) Griseb
Yöresel isim :
Yakı Otu, Yemlik
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 39 39 39
Enerji kJ 165 165 165
Su g 87,60 87,60 87,60
Kül g 1,80 1,80 1,80
Protein g 0,19 0,19 0,19
Azot g 0,03 0,03 0,03
Yağ, toplam g 0,83 0,83 0,83
Karbonhidrat g 6,03 6,03 6,03
Lif, toplam diyet g 3,55 3,55 3,55
Demir, Fe mg 10,60 10,60 10,60
Fosfor, P mg 29 29 29
Kalsiyum, Ca mg 233 233 233
Magnezyum, Mg mg 54 54 54
Potasyum, K mg 352 352 352
Sodyum, Na mg 2 2 2
Çinko, Zn mg 0,32 0,32 0,32
C vitamini mg 29,5 29,5 29,5
L-askorbik asit mg 29,5 29,5 29,5
Tiamin mg 0,046 0,046 0,046
Riboflavin mg 0,090 0,090 0,090
Niasin mg 0,614 0,614 0,614
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.