ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0061
Bilimsel isim :
Pyrus serikensis Güner & H.Duman
Yöresel isim :
Serik armudu, gurmut
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 110 110 110
Enerji kJ 462 462 462
Su g 59,35 59,35 59,35
Kül g 1,38 1,38 1,38
Protein g 0,28 0,28 0,28
Azot g 0,04 0,04 0,04
Yağ, toplam g 0,84 0,84 0,84
Karbonhidrat g 12,67 12,67 12,67
Lif, toplam diyet g 25,48 25,48 25,48
Demir, Fe mg 1,02 1,02 1,02
Fosfor, P mg 34 34 34
Kalsiyum, Ca mg 112 112 112
Magnezyum, Mg mg 39 39 39
Potasyum, K mg 410 410 410
Sodyum, Na mg 10 10 10
Çinko, Zn mg 0,35 0,35 0,35
C vitamini mg 9,4 9,4 9,4
L-askorbik asit mg 9,4 9,4 9,4
Tiamin mg 0,096 0,096 0,096
Riboflavin mg 0,016 0,016 0,016
Niasin mg 0,499 0,499 0,499
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.