ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0081
Bilimsel isim :
Glebionis coronaria (L.) Spach, Syn: Chrysanthemum segetum L.
Yöresel isim :
Ale gümeci, sarı papatya
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 24 24 24
Enerji kJ 100 100 100
Su g 90,26 90,26 90,26
Kül g 1,30 1,30 1,30
Protein g 1,58 1,58 1,58
Azot g 0,25 0,25 0,25
Yağ, toplam g 0,31 0,31 0,31
Karbonhidrat g 0,84 0,84 0,84
Lif, toplam diyet g 5,71 5,71 5,71
Demir, Fe mg 8,73 8,73 8,73
Fosfor, P mg 46 46 46
Kalsiyum, Ca mg 239 239 239
Magnezyum, Mg mg 53 53 53
Potasyum, K mg 555 555 555
Sodyum, Na mg 198 198 198
Çinko, Zn mg 1,97 1,97 1,97
C vitamini mg 10,2 10,2 10,2
L-askorbik asit mg 10,2 10,2 10,2
Tiamin mg 0,024 0,024 0,024
Riboflavin mg 0,130 0,130 0,130
Niasin mg 0,865 0,865 0,865
A vitamini RE 270 270 270
Beta-karoten µg 3237 3237 3237
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.