ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.02.0045
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 55 55 55
Enerji kJ 232 232 232
Su g 80,74 80,74 80,74
Kül g 1,35 1,35 1,35
Protein g 6,21 6,21 6,21
Azot g 0,99 0,99 0,99
Yağ, toplam g 0,31 0,31 0,31
Karbonhidrat g 2,52 2,52 2,52
Lif, toplam diyet g 8,86 8,86 8,86
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 0,00 0,00 0,00
Fruktoz g 0,00 0,00 0,00
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 148 148 148
Demir, Fe mg 0,67 0,67 0,67
Fosfor, P mg 67 67 67
Kalsiyum, Ca mg 46 46 46
Magnezyum, Mg mg 30 30 30
Potasyum, K mg 1098 1098 1098
Sodyum, Na mg 59 59 59
Çinko, Zn mg 0,01 0,01 0,01
Selenyum, Se µg 4,5 4,5 4,5
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.