ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0075
Bilimsel isim :
Capsella bursa-pastoris (L.) Medik.
Yöresel isim :
Çıngıldak otu, Medik
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 28 28 28
Enerji kJ 116 116 116
Su g 90,99 90,99 90,99
Kül g 1,64 1,64 1,64
Protein g 2,66 2,66 2,66
Azot g 0,43 0,43 0,43
Yağ, toplam g 0,18 0,18 0,18
Karbonhidrat g 3,17 3,17 3,17
Lif, toplam diyet g 1,36 1,36 1,36
Demir, Fe mg 7,89 7,89 7,89
Fosfor, P mg 80 80 80
Kalsiyum, Ca mg 249 249 249
Magnezyum, Mg mg 47 47 47
Potasyum, K mg 709 709 709
Sodyum, Na mg 4 4 4
Çinko, Zn mg 1,30 1,30 1,30
C vitamini mg 62,7 62,7 62,7
L-askorbik asit mg 62,7 62,7 62,7
Tiamin mg 0,020 0,020 0,020
Riboflavin mg 0,127 0,127 0,127
Niasin mg 0,956 0,956 0,956
A vitamini RE 159 159 159
Beta-karoten µg 1904 1904 1904
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.