ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0087
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gazayak
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 21 21 21
Enerji kJ 86 86 86
Su g 92,64 92,64 92,64
Kül g 1,57 1,57 1,57
Protein g 1,14 1,14 1,14
Azot g 0,18 0,18 0,18
Yağ, toplam g 0,37 0,37 0,37
Karbonhidrat g 2,07 2,07 2,07
Lif, toplam diyet g 2,21 2,21 2,21
Demir, Fe mg 4,02 4,02 4,02
Fosfor, P mg 53 53 53
Kalsiyum, Ca mg 153 153 153
Magnezyum, Mg mg 40 40 40
Potasyum, K mg 428 428 428
Sodyum, Na mg 84 84 84
Çinko, Zn mg 0,54 0,54 0,54
C vitamini mg 29,4 29,4 29,4
L-askorbik asit mg 29,4 29,4 29,4
Tiamin mg 0,013 0,013 0,013
Riboflavin mg 0,109 0,109 0,109
Niasin mg 0,492 0,492 0,492
A vitamini RE 224 224 224
Beta-karoten µg 2683 2683 2683
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.