ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0083
Bilimsel isim :
Salicornia emericii Duval-Jouve, Lectotype:Salicornia europaea L.
Yöresel isim :
Kurşun otu, tuzlu ot
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 36 36 36
Enerji kJ 152 152 152
Su g 87,18 87,18 87,18
Kül g 3,02 3,02 3,02
Protein g 0,86 0,86 0,86
Azot g 0,14 0,14 0,14
Yağ, toplam g 0,49 0,49 0,49
Karbonhidrat g 5,82 5,82 5,82
Lif, toplam diyet g 2,63 2,63 2,63
Demir, Fe mg 2,11 2,11 2,11
Fosfor, P mg 24 24 24
Kalsiyum, Ca mg 117 117 117
Magnezyum, Mg mg 121 121 121
Potasyum, K mg 193 193 193
Sodyum, Na mg 1064 1064 1064
Çinko, Zn mg 0,23 0,23 0,23
C vitamini mg 10,6 10,6 10,6
L-askorbik asit mg 10,6 10,6 10,6
Riboflavin mg 0,079 0,079 0,079
Niasin mg 0,689 0,689 0,689
A vitamini RE 142 142 142
Beta-karoten µg 1702 1702 1702
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.