ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
12.02.0115
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Langual Code
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 402 402 402
Enerji kJ 1681 1681 1681
Su g 2,01 2,01 2,01
Kül g 2,61 2,61 2,61
Protein g 21,44 21,44 21,44
Azot g 3,43 3,43 3,43
Yağ, toplam g 8,26 8,26 8,26
Karbonhidrat g 55,20 55,20 55,20
Lif, toplam diyet g 10,48 10,48 10,48
Nişasta g 36,76 36,76 36,76
Sakaroz g 3,11 3,11 3,11
Glukoz g 0,14 0,14 0,14
Fruktoz g 0,27 0,27 0,27
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,67 0,67 0,67
Tuz mg 8 8 8
Demir, Fe mg 3,26 3,26 3,26
Fosfor, P mg 463 463 463
Kalsiyum, Ca mg 48 48 48
Magnezyum, Mg mg 141 141 141
Potasyum, K mg 1153 1153 1153
Sodyum, Na mg 3 3 3
Çinko, Zn mg 2,85 2,85 2,85
Selenyum, Se µg 7,7 7,7 7,7
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.