ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0093
Bilimsel isim :
Dioscorea communis (L.) Caddick & Wilkin
Yöresel isim :
Sarmaşık, tilkişen
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 28 28 28
Enerji kJ 116 116 116
Su g 89,43 89,43 89,43
Kül g 0,94 0,94 0,94
Protein g 1,38 1,38 1,38
Azot g 0,22 0,22 0,22
Yağ, toplam g 0,43 0,43 0,43
Karbonhidrat g 1,32 1,32 1,32
Lif, toplam diyet g 6,50 6,50 6,50
Demir, Fe mg 1,24 1,24 1,24
Fosfor, P mg 72 72 72
Kalsiyum, Ca mg 46 46 46
Magnezyum, Mg mg 27 27 27
Potasyum, K mg 443 443 443
Sodyum, Na mg 1 1 1
Çinko, Zn mg 0,59 0,59 0,59
C vitamini mg 36,5 36,5 36,5
L-askorbik asit mg 36,5 36,5 36,5
Tiamin mg 0,055 0,055 0,055
Riboflavin mg 0,070 0,070 0,070
Niasin mg 0,472 0,472 0,472
A vitamini RE 170 170 170
Beta-karoten µg 2034 2034 2034
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.