ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0086
Bilimsel isim :
Silene vulgaris (Moench) Garcke
Yöresel isim :
Gıvışkan otu, Yumurta otu
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 29 29 29
Enerji kJ 122 122 122
Su g 89,74 89,74 89,74
Kül g 1,84 1,84 1,84
Yağ, toplam g 0,48 0,48 0,48
Karbonhidrat g 4,52 4,52 4,52
Lif, toplam diyet g 3,42 3,42 3,42
Demir, Fe mg 2,01 2,01 2,01
Fosfor, P mg 45 45 45
Kalsiyum, Ca mg 128 128 128
Potasyum, K mg 728 728 728
Çinko, Zn mg 0,34 0,34 0,34
C vitamini mg 35,0 35,0 35,0
L-askorbik asit mg 35,0 35,0 35,0
Tiamin mg 0,028 0,028 0,028
Riboflavin mg 0,150 0,150 0,150
Niasin mg 0,875 0,875 0,875
A vitamini RE 303 303 303
Beta-karoten µg 3637 3637 3637
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.