ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0076
Bilimsel isim :
Raphanus raphanistrum L.
Yöresel isim :
Turp otu, yabani turp
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 27 27 27
Enerji kJ 113 113 113
Su g 90,97 90,97 90,97
Kül g 1,45 1,45 1,45
Protein g 1,49 1,49 1,49
Azot g 0,24 0,24 0,24
Yağ, toplam g 0,21 0,21 0,21
Karbonhidrat g 3,65 3,65 3,65
Lif, toplam diyet g 2,23 2,23 2,23
Demir, Fe mg 8,87 8,87 8,87
Fosfor, P mg 43 43 43
Kalsiyum, Ca mg 221 221 221
Magnezyum, Mg mg 36 36 36
Potasyum, K mg 325 325 325
Sodyum, Na mg 62 62 62
Çinko, Zn mg 0,20 0,20 0,20
C vitamini mg 10,2 10,2 10,2
L-askorbik asit mg 10,2 10,2 10,2
Tiamin mg 0,044 0,044 0,044
Riboflavin mg 0,144 0,144 0,144
Niasin mg 1,070 1,070 1,070
A vitamini RE 70 70 70
Beta-karoten µg 840 840 840
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.