ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
12.02.0105
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 392 392 392
Enerji kJ 1640 1640 1640
Su g 8,00 8,00 8,00
Kül g 0,62 0,62 0,62
Protein g 5,06 5,06 5,06
Azot g 0,81 0,81 0,81
Yağ, toplam g 7,04 7,04 7,04
Karbonhidrat g 74,89 74,89 74,89
Lif, toplam diyet g 4,39 4,39 4,39
Sakaroz g 12,44 12,44 12,44
Glukoz g 20,52 20,52 20,52
Fruktoz g 16,48 16,48 16,48
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 12,35 12,35 12,35
Tuz mg 48 48 48
Demir, Fe mg 1,00 1,00 1,00
Fosfor, P mg 67 67 67
Kalsiyum, Ca mg 33 33 33
Magnezyum, Mg mg 30 30 30
Potasyum, K mg 170 170 170
Sodyum, Na mg 19 19 19
Çinko, Zn mg 0,34 0,34 0,34
Selenyum, Se µg 2,4 2,4 2,4
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.