ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0089
Bilimsel isim :
Chondrilla juncea L.
Yöresel isim :
Çıtlık, Çöpkanak
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 36 36 36
Enerji kJ 152 152 152
Su g 89,77 89,77 89,77
Kül g 1,32 1,32 1,32
Protein g 3,22 3,22 3,22
Azot g 0,52 0,52 0,52
Yağ, toplam g 0,70 0,70 0,70
Karbonhidrat g 3,62 3,62 3,62
Lif, toplam diyet g 1,37 1,37 1,37
Demir, Fe mg 8,08 8,08 8,08
Fosfor, P mg 47 47 47
Kalsiyum, Ca mg 194 194 194
Magnezyum, Mg mg 51 51 51
Potasyum, K mg 333 333 333
Sodyum, Na mg 5 5 5
Çinko, Zn mg 0,37 0,37 0,37
C vitamini mg 32,2 32,2 32,2
L-askorbik asit mg 32,2 32,2 32,2
Tiamin mg 0,039 0,039 0,039
Riboflavin mg 0,210 0,210 0,210
Niasin mg 0,374 0,374 0,374
A vitamini RE 124 124 124
Beta-karoten µg 1485 1485 1485
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.