ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
12.02.0102
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 273 273 273
Enerji kJ 1142 1142 1142
Su g 28,16 28,16 28,16
Kül g 2,51 2,51 2,51
Protein g 1,00 1,00 1,00
Azot g 0,16 0,16 0,16
Yağ, toplam g 0,40 0,40 0,40
Karbonhidrat g 64,73 64,73 64,73
Lif, toplam diyet g 3,20 3,20 3,20
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 24,04 24,04 24,04
Fruktoz g 22,47 22,47 22,47
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 128 128 128
Demir, Fe mg 1,49 1,49 1,49
Fosfor, P mg 65 65 65
Kalsiyum, Ca mg 109 109 109
Magnezyum, Mg mg 63 63 63
Potasyum, K mg 1276 1276 1276
Sodyum, Na mg 51 51 51
Çinko, Zn mg 0,68 0,68 0,68
Selenyum, Se µg 3,7 3,7 3,7
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.