ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0060
Bilimsel isim :
Capparis spinosa L.
Yöresel isim :
Gebre, kapari
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 67 67 67
Enerji kJ 282 282 282
Su g 80,58 80,58 80,58
Kül g 1,09 1,09 1,09
Protein g 4,10 4,10 4,10
Azot g 0,66 0,66 0,66
Yağ, toplam g 0,52 0,52 0,52
Karbonhidrat g 9,42 9,42 9,42
Lif, toplam diyet g 4,29 4,29 4,29
Demir, Fe mg 1,19 1,19 1,19
Fosfor, P mg 74 74 74
Kalsiyum, Ca mg 121 121 121
Magnezyum, Mg mg 60 60 60
Potasyum, K mg 564 564 564
Sodyum, Na mg 6 6 6
Çinko, Zn mg 0,78 0,78 0,78
C vitamini mg 61,6 61,6 61,6
L-askorbik asit mg 61,6 61,6 61,6
Tiamin mg 0,037 0,037 0,037
Riboflavin mg 0,055 0,055 0,055
Niasin mg 1,200 1,200 1,200
A vitamini RE 32 32 32
Beta-karoten µg 386 386 386
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.