ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
12.02.0104
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 272 272 272
Enerji kJ 1137 1137 1137
Su g 28,20 28,20 28,20
Kül g 2,57 2,57 2,57
Protein g 1,13 1,13 1,13
Azot g 0,18 0,18 0,18
Yağ, toplam g 0,20 0,20 0,20
Karbonhidrat g 64,87 64,87 64,87
Lif, toplam diyet g 3,04 3,04 3,04
Sakaroz g 0,53 0,53 0,53
Glukoz g 26,05 26,05 26,05
Fruktoz g 24,97 24,97 24,97
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 123 123 123
Demir, Fe mg 1,53 1,53 1,53
Fosfor, P mg 62 62 62
Kalsiyum, Ca mg 108 108 108
Magnezyum, Mg mg 61 61 61
Potasyum, K mg 975 975 975
Sodyum, Na mg 49 49 49
Çinko, Zn mg 0,62 0,62 0,62
Selenyum, Se µg 3,8 3,8 3,8
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.