ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
12.02.0051
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 270 270 270
Enerji kJ 1128 1128 1128
Su g 29,42 29,42 29,42
Kül g 2,68 2,68 2,68
Protein g 1,25 1,25 1,25
Azot g 0,20 0,20 0,20
Yağ, toplam g 0,00 0,00 0,00
Karbonhidrat g 65,67 65,67 65,67
Lif, toplam diyet g 0,98 0,98 0,98
Sakaroz g 27,66 27,66 27,66
Glukoz g 11,43 11,43 11,43
Fruktoz g 13,36 13,36 13,36
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 15 15 15
Demir, Fe mg 0,08 0,08 0,08
Fosfor, P mg 66 66 66
Kalsiyum, Ca mg 62 62 62
Magnezyum, Mg mg 54 54 54
Potasyum, K mg 1262 1262 1262
Sodyum, Na mg 6 6 6
Çinko, Zn mg 0,44 0,44 0,44
Selenyum, Se µg 0,0 0,0 0,0
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.