ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0088
Bilimsel isim :
Nasturtium officinale R.Br., Aiton
Yöresel isim :
Acı gerdeme, Cırcır
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 33 33 33
Enerji kJ 139 139 139
Su g 87,67 87,67 87,67
Kül g 2,33 2,33 2,33
Protein g 4,85 4,85 4,85
Azot g 0,78 0,78 0,78
Yağ, toplam g 0,40 0,40 0,40
Karbonhidrat g 0,33 0,33 0,33
Lif, toplam diyet g 4,42 4,42 4,42
Demir, Fe mg 23,17 23,17 23,17
Fosfor, P mg 41 41 41
Kalsiyum, Ca mg 197 197 197
Magnezyum, Mg mg 26 26 26
Potasyum, K mg 406 406 406
Sodyum, Na mg 104 104 104
Çinko, Zn mg 0,28 0,28 0,28
C vitamini mg 16,6 16,6 16,6
L-askorbik asit mg 16,6 16,6 16,6
Tiamin mg 0,068 0,068 0,068
Riboflavin mg 0,284 0,284 0,284
Niasin mg 0,316 0,316 0,316
A vitamini RE 300 300 300
Beta-karoten µg 3600 3600 3600
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.