ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.02.0054
Bilimsel isim :
Beta vulgaris
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 15 15 15
Enerji kJ 65 65 65
Su g 92,24 92,24 92,24
Kül g 3,25 3,25 3,25
Protein g 0,62 0,62 0,62
Azot g 0,10 0,10 0,10
Yağ, toplam g 0,08 0,08 0,08
Karbonhidrat g 2,33 2,33 2,33
Lif, toplam diyet g 1,48 1,48 1,48
Sakaroz g 1,21 1,21 1,21
Glukoz g 1,21 1,21 1,21
Fruktoz g 0,69 0,69 0,69
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 2282 2282 2282
Demir, Fe mg 0,00 0,00 0,00
Fosfor, P mg 0 0 0
Kalsiyum, Ca mg 15 15 15
Magnezyum, Mg mg 10 10 10
Potasyum, K mg 162 162 162
Sodyum, Na mg 913 913 913
Çinko, Zn mg 0,01 0,01 0,01
Selenyum, Se µg 0,0 0,0 0,0
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.