ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
12.02.0119
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 437 437 437
Enerji kJ 1827 1827 1827
Su g 8,62 8,62 8,62
Kül g 1,09 1,09 1,09
Protein g 9,50 9,50 9,50
Azot g 1,52 1,52 1,52
Yağ, toplam g 16,94 16,94 16,94
Karbonhidrat g 59,26 59,26 59,26
Lif, toplam diyet g 4,59 4,59 4,59
Sakaroz g 39,02 39,02 39,02
Glukoz g 1,15 1,15 1,15
Fruktoz g 1,18 1,18 1,18
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 1128 1128 1128
Demir, Fe mg 2,57 2,57 2,57
Fosfor, P mg 39 39 39
Kalsiyum, Ca mg 65 65 65
Magnezyum, Mg mg 23 23 23
Potasyum, K mg 141 141 141
Sodyum, Na mg 451 451 451
Çinko, Zn mg 0,86 0,86 0,86
Selenyum, Se µg 6,5 6,5 6,5
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.