ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
06.02.0038
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
5,70
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,6700
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 242 242 242
Enerji kJ 1012 1012 1012
Su g 37,43 37,43 37,43
Kül g 1,64 1,64 1,64
Protein g 6,84 6,84 6,84
Azot g 1,20 1,20 1,20
Yağ, toplam g 0,88 0,88 0,88
Karbonhidrat g 50,11 50,11 50,11
Lif, toplam diyet g 3,10 3,10 3,10
Nişasta g 30,68 30,68 30,68
Tuz mg 631 631 631
Demir, Fe mg 0,73 0,73 0,73
Fosfor, P mg 46 46 46
Kalsiyum, Ca mg 9 9 9
Magnezyum, Mg mg 12 12 12
Potasyum, K mg 54 54 54
Sodyum, Na mg 253 253 253
Çinko, Zn mg 0,44 0,44 0,44
Selenyum, Se µg 0,0 0,0 0,0
Tiamin mg 0,272 0,272 0,272
Riboflavin mg 0,104 0,104 0,104
Niasin mg 2,374 2,374 2,374
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.