ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
06.01.0008
Bilimsel isim :
Avena byzantina Koch
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
5,83
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9400
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 348 340 358
Enerji kJ 1457 1421 1497
Su g 9,70 8,69 10,79
Kül g 1,96 1,89 2,01
Protein g 13,37 13,18 13,72
Azot g 2,29 2,26 2,35
Yağ, toplam g 4,96 4,22 5,36
Karbonhidrat g 54,99 52,09 58,20
Lif, toplam diyet g 15,01 12,48 17,79
Lif, suda çözünür g 2,93 1,74 3,92
Lif, suda çözünmeyen g 12,08 10,10 14,40
Nişasta g 54,34 49,96 57,67
Sakaroz g 0,03 0,00 0,10
Glukoz g 0,03 0,00 0,10
Fruktoz g 0,03 0,00 0,10
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 81 66 90
Demir, Fe mg 4,33 3,95 4,89
Fosfor, P mg 295 278 313
Kalsiyum, Ca mg 62 60 64
Magnezyum, Mg mg 136 130 144
Potasyum, K mg 400 386 414
Sodyum, Na mg 32 26 36
Çinko, Zn mg 2,04 1,98 2,13
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.