ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
06.01.0001
Bilimsel isim :
Hordeum vulgare var. distichon
Yöresel isim :
Biralık arpa
Azot Faktörü :
5,83
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,7200
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 319 317 320
Enerji kJ 1334 1327 1338
Su g 9,67 9,12 10,08
Kül g 2,54 2,45 2,62
Protein g 9,63 9,44 9,74
Azot g 1,65 1,62 1,67
Yağ, toplam g 1,97 1,77 2,12
Karbonhidrat g 55,08 54,46 55,64
Lif, toplam diyet g 21,11 20,33 21,96
Lif, suda çözünür g 1,93 1,32 2,37
Lif, suda çözünmeyen g 19,10 17,91 20,31
Nişasta g 51,83 49,57 54,80
Sakaroz g 0,07 0,00 0,13
Glukoz g 0,09 0,00 0,15
Fruktoz g 0,05 0,00 0,08
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,21 0,00 0,39
Tuz mg 116 92 149
Demir, Fe mg 5,24 3,99 6,93
Fosfor, P mg 275 257 284
Kalsiyum, Ca mg 47 42 52
Magnezyum, Mg mg 117 111 125
Potasyum, K mg 524 374 602
Sodyum, Na mg 46 37 60
Çinko, Zn mg 2,11 1,94 2,32
Selenyum, Se µg 6,6 1,7 12,6
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.