ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.02.0047
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 30 30 30
Enerji kJ 127 127 127
Su g 89,94 89,94 89,94
Kül g 1,22 1,22 1,22
Protein g 2,88 2,88 2,88
Azot g 0,46 0,46 0,46
Yağ, toplam g 0,28 0,28 0,28
Karbonhidrat g 2,48 2,48 2,48
Lif, toplam diyet g 3,21 3,21 3,21
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 0,84 0,84 0,84
Fruktoz g 0,00 0,00 0,00
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 40 40 40
Demir, Fe mg 0,88 0,88 0,88
Fosfor, P mg 88 88 88
Kalsiyum, Ca mg 200 200 200
Magnezyum, Mg mg 93 93 93
Potasyum, K mg 420 420 420
Sodyum, Na mg 16 16 16
Çinko, Zn mg 1,33 1,33 1,33
Selenyum, Se µg 0,0 0,0 0,0
C vitamini mg 14,5 14,5 14,5
L-askorbik asit mg 14,5 14,5 14,5
Tiamin mg 0,062 0,062 0,062
Riboflavin mg 0,093 0,093 0,093
Niasin mg 0,770 0,770 0,770
B-6 vitamini, toplam mg 0,099 0,099 0,099
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.