ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.02.0049
Bilimsel isim :
Abelmoschus esculentus
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 250 246 259
Enerji kJ 1046 1028 1083
Su g 10,70 10,42 10,88
Kül g 8,31 7,27 8,70
Protein g 12,77 5,20 18,69
Azot g 2,04 0,83 2,99
Yağ, toplam g 1,23 0,73 1,62
Karbonhidrat g 26,93 19,86 34,92
Lif, toplam diyet g 40,06 35,91 41,95
Lif, suda çözünür g 10,08 4,75 16,93
Lif, suda çözünmeyen g 29,98 23,75 35,71
Sakaroz g 0,40 0,00 1,60
Glukoz g 0,62 0,00 1,36
Fruktoz g 0,57 0,00 1,27
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 20 10 59
Demir, Fe mg 7,32 5,64 10,94
Fosfor, P mg 572 419 723
Kalsiyum, Ca mg 1018 156 1464
Magnezyum, Mg mg 446 171 689
Potasyum, K mg 2314 1984 2952
Sodyum, Na mg 8 4 24
Çinko, Zn mg 4,62 2,58 5,83
Selenyum, Se µg 1,7 0,0 6,8
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.