ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
06.02.0030
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
5,70
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,6700
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 224 224 224
Enerji kJ 936 936 936
Su g 41,44 41,44 41,44
Kül g 1,27 1,27 1,27
Protein g 5,76 5,76 5,76
Azot g 1,01 1,01 1,01
Yağ, toplam g 0,14 0,14 0,14
Karbonhidrat g 48,26 48,26 48,26
Lif, toplam diyet g 3,12 3,12 3,12
Lif, suda çözünür g 0,23 0,23 0,23
Lif, suda çözünmeyen g 2,89 2,89 2,89
Tuz mg 877 877 877
Demir, Fe mg 0,69 0,69 0,69
Fosfor, P mg 50 50 50
Kalsiyum, Ca mg 16 16 16
Magnezyum, Mg mg 23 23 23
Potasyum, K mg 111 111 111
Sodyum, Na mg 351 351 351
Çinko, Zn mg 0,36 0,36 0,36
Selenyum, Se µg 2,4 2,4 2,4
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.