ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.02.0040
Bilimsel isim :
Capsicum annuum
Yöresel isim :
Dolmalık kuru biber
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 303 281 322
Enerji kJ 1268 1176 1348
Su g 10,33 10,08 10,68
Kül g 5,86 5,16 6,31
Protein g 9,13 5,50 12,75
Azot g 1,46 0,88 2,04
Yağ, toplam g 3,25 2,85 3,57
Karbonhidrat g 47,16 34,21 58,99
Lif, toplam diyet g 24,27 16,35 33,81
Lif, suda çözünür g 6,65 4,87 7,46
Lif, suda çözünmeyen g 17,62 9,07 27,13
Sakaroz g 0,03 0,00 0,16
Glukoz g 9,52 5,46 15,69
Fruktoz g 10,66 6,08 19,33
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 32 24 47
Demir, Fe mg 11,06 6,59 13,94
Fosfor, P mg 259 221 351
Kalsiyum, Ca mg 144 125 184
Magnezyum, Mg mg 138 122 146
Potasyum, K mg 2549 2422 2706
Sodyum, Na mg 13 10 19
Çinko, Zn mg 2,21 1,91 2,58
Selenyum, Se µg 8,6 7,9 9,6
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.