ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.02.0015
Bilimsel isim :
Morus alba
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 336 331 338
Enerji kJ 1405 1386 1415
Su g 9,55 9,23 10,08
Kül g 3,10 3,02 3,20
Protein g 2,76 1,56 3,19
Azot g 0,44 0,25 0,51
Yağ, toplam g 0,84 0,32 1,30
Karbonhidrat g 74,83 72,76 78,82
Lif, toplam diyet g 8,92 6,80 10,53
Lif, suda çözünür g 1,50 0,76 2,55
Lif, suda çözünmeyen g 7,43 4,25 8,78
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 18,95 3,59 34,13
Fruktoz g 19,25 3,70 34,87
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 4 0 13
Demir, Fe mg 9,44 8,13 12,45
Fosfor, P mg 121 107 143
Kalsiyum, Ca mg 376 342 432
Magnezyum, Mg mg 99 95 106
Potasyum, K mg 979 920 1029
Sodyum, Na mg 1 0 5
Çinko, Zn mg 0,76 0,69 0,88
Selenyum, Se µg 2,8 0,0 6,9
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.