ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.02.0017
Bilimsel isim :
Malus communis
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 302 288 333
Enerji kJ 1265 1207 1395
Su g 13,68 12,70 15,86
Kül g 2,21 1,88 2,59
Protein g 1,24 0,63 2,19
Azot g 0,20 0,10 0,35
Yağ, toplam g 1,38 0,31 2,52
Karbonhidrat g 60,97 51,68 77,07
Lif, toplam diyet g 20,52 5,45 28,77
Lif, suda çözünür g 3,56 3,01 4,59
Lif, suda çözünmeyen g 18,63 11,94 24,18
Sakaroz g 4,99 4,38 6,61
Glukoz g 7,60 6,69 8,22
Fruktoz g 17,87 16,59 19,74
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 18 13 30
Demir, Fe mg 5,53 3,15 6,55
Fosfor, P mg 66 51 79
Kalsiyum, Ca mg 59 37 79
Magnezyum, Mg mg 36 27 43
Potasyum, K mg 751 686 818
Sodyum, Na mg 7 5 12
Çinko, Zn mg 0,24 0,11 0,38
Selenyum, Se µg 0,2 0,0 1,1
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.