ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.02.0030
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 25 25 25
Enerji kJ 105 105 105
Su g 89,66 89,66 89,66
Kül g 1,10 1,10 1,10
Protein g 1,81 1,81 1,81
Azot g 0,29 0,29 0,29
Yağ, toplam g 0,38 0,38 0,38
Karbonhidrat g 0,16 0,16 0,16
Lif, toplam diyet g 6,89 6,89 6,89
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 0,00 0,00 0,00
Fruktoz g 0,47 0,47 0,47
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 533 533 533
Demir, Fe mg 0,96 0,96 0,96
Fosfor, P mg 67 67 67
Kalsiyum, Ca mg 106 106 106
Magnezyum, Mg mg 75 75 75
Potasyum, K mg 446 446 446
Sodyum, Na mg 213 213 213
Çinko, Zn mg 1,20 1,20 1,20
Selenyum, Se µg 0,0 0,0 0,0
C vitamini mg 7,8 7,8 7,8
L-askorbik asit mg 7,8 7,8 7,8
Tiamin mg 0,000 0,000 0,000
Riboflavin mg 0,038 0,038 0,038
Niasin mg 0,696 0,696 0,696
B-6 vitamini, toplam mg 0,038 0,038 0,038
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.