ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0077
Bilimsel isim :
Opopanax hispidus (Friv.) Gris.
Yöresel isim :
Sarı ot, sarı bacı
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 26 26 26
Enerji kJ 108 108 108
Su g 89,20 89,20 89,20
Kül g 2,39 2,39 2,39
Protein g 1,56 1,56 1,56
Azot g 0,25 0,25 0,25
Yağ, toplam g 0,31 0,31 0,31
Karbonhidrat g 1,89 1,89 1,89
Lif, toplam diyet g 4,65 4,65 4,65
Demir, Fe mg 3,39 3,39 3,39
Fosfor, P mg 46 46 46
Kalsiyum, Ca mg 172 172 172
Magnezyum, Mg mg 43 43 43
Potasyum, K mg 631 631 631
Sodyum, Na mg 4 4 4
Çinko, Zn mg 0,47 0,47 0,47
Tiamin mg 0,013 0,013 0,013
Riboflavin mg 0,114 0,112 0,116
Niasin mg 1,271 1,270 1,271
A vitamini RE 210 210 210
Beta-karoten µg 2520 2520 2520
Triptofan mg 34 34 34
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.