ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Belirteç :
TRP
Birim:
mg - Miligram
Method :
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Gıda Listesi
238 records listed.
Gıda Grup Ortalama
Afyon pastırması » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 647 mg
Pastırma, Kastamonu » Geleneksel gıdalar 640 mg
Kayseri pastırması » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 632 mg
Kavurma, et, Konya » Geleneksel gıdalar 517 mg
Kavurma, et, Diyarbakır » Geleneksel gıdalar 513 mg
Kayseri sucuğu » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 463 mg
Keten tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 460 mg
Sucuk, Erzurum » Et ve et ürünleri » Geleneksel gıdalar 430 mg
Süt tozu, yağsız (100 g kuru maddede en çok 1.5 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 391 mg
Eski kaşar, Kars » Geleneksel gıdalar 386 mg
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmış (eski) » Süt ve süt ürünleri 372 mg
Buğday ruşeymi » Tahıl ve tahıl ürünleri 361 mg
Keçi eti, bel » Et ve et ürünleri 358 mg
Susam tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 353 mg
Keçi eti, kol » Et ve et ürünleri 350 mg
Yenilebilir sakatat, dana karaciğer » Et ve et ürünleri 348 mg
Kaz eti, but, derisiz, tuz ilaveli » Et ve et ürünleri 347 mg
Peynir, kaşar, olgunlaştırılmamış (taze) » Süt ve süt ürünleri 347 mg
Ceviz, iç, kuru » Meyve ve meyve ürünleri 347 mg
Ayçiçeği tohumu, çerezlik, Alaca, kavrulmuş » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 347 mg
Kaz eti, göğüs, derisiz, tuz ilaveli » Et ve et ürünleri 345 mg
Devekuşu eti, göğüs » Et ve et ürünleri 338 mg
Yer fıstığı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 330 mg
Zargana » Balık ve su ürünleri 328 mg
Dana eti, but » Et ve et ürünleri 327 mg
Devekuşu eti, but » Et ve et ürünleri 322 mg
Kuzu eti, kol » Et ve et ürünleri 322 mg
Badem, iç, kavulmuş » Meyve ve meyve ürünleri 320 mg
Çökelek, Mersin » Geleneksel gıdalar 314 mg
Kuzu eti, bel » Et ve et ürünleri 307 mg
Koyun eti, but » Et ve et ürünleri 300 mg
Sığır eti, but » Et ve et ürünleri 299 mg
Peynir, keçi » Süt ve süt ürünleri 297 mg
Çökelek, Çorum » Geleneksel gıdalar 296 mg
Dana eti, pirzola » Et ve et ürünleri 295 mg
Sığır eti, kontrfile » Et ve et ürünleri 292 mg
Haşhaş tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 292 mg
Peynir, tulum, Mersin » Geleneksel gıdalar 290 mg
Yumurta, devekuşu, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 289 mg
Piliç eti, kanat » Et ve et ürünleri 288 mg
Ton balığı, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 288 mg
Kefal, sarı kulak » Balık ve su ürünleri 287 mg
Soya kıyma (tekstüre edilmiş soya proteini) » Muhtelif gıda 285 mg
Edirne beyaz peyniri » Geleneksel gıdalar 279 mg
Dana eti, kol » Et ve et ürünleri 278 mg
Peynir, beyaz, yarım yağlı (yağ, kuru maddede > % 20) » Süt ve süt ürünleri 277 mg
Çam fıstığı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 276 mg
Kuzu eti, but » Et ve et ürünleri 275 mg
Çipura, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 274 mg
Palamut » Balık ve su ürünleri 268 mg
Dana eti, bonfile » Et ve et ürünleri 268 mg
Antep fıstığı, iç, kavlatılmamış, taze » Meyve ve meyve ürünleri 268 mg
Kefal, pasifik (Rus kefali) » Balık ve su ürünleri 266 mg
İstavrit » Balık ve su ürünleri 262 mg
Dana eti, kontrfile » Et ve et ürünleri 261 mg
Koyun eti, bel » Et ve et ürünleri 261 mg
Sığır eti, bonfile » Et ve et ürünleri 260 mg
Levrek, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 260 mg
Peynir, tulum, İzmir » Geleneksel gıdalar 259 mg
Sığır eti, pirzola » Et ve et ürünleri 257 mg
Hindi eti, göğüs fileto, derisiz » Et ve et ürünleri 257 mg
Peynir, beyaz, az yağlı-yağsız (yağ, kuru maddede < % 20) » Süt ve süt ürünleri 254 mg
Erzincan tulum peyniri » Geleneksel gıdalar 253 mg
Tavşan eti, derisiz » Et ve et ürünleri 251 mg
Alabalık, Gökkuşağı, yetiştirme » Balık ve su ürünleri 250 mg
Peynir, beyaz, tam yağlı (yağ, kuru maddede > % 45) » Süt ve süt ürünleri 250 mg
Keçi eti, but » Et ve et ürünleri 248 mg
Hamsi, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 247 mg
Karides, derin su pembe » Balık ve su ürünleri 247 mg
Kolza tohumu, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 244 mg
Barbunya (barbun) » Balık ve su ürünleri 243 mg
Midye, Akdeniz, kara midye » Balık ve su ürünleri 242 mg
Sardalya, konserve, ayçiçek yağında » Balık ve su ürünleri 240 mg
Piliç eti, göğüs, derisiz » Et ve et ürünleri 237 mg
Fındık iç, beyazlatılmış » Meyve ve meyve ürünleri 237 mg
Keçi eti, sırt » Et ve et ürünleri 230 mg
Yenilebilir sakatat, dana böbrek » Et ve et ürünleri 225 mg
Kalkan » Balık ve su ürünleri 222 mg
Berlam » Balık ve su ürünleri 222 mg
Koyun eti, kol » Et ve et ürünleri 218 mg
Hindi eti, but, derisiz » Et ve et ürünleri 216 mg
Yenilebilir sakatat, dana kalp » Et ve et ürünleri 214 mg
Mezgit » Balık ve su ürünleri 213 mg
Yumurta, bıldırcın, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 207 mg
Hamsi » Balık ve su ürünleri 204 mg
Sığır eti, kol » Et ve et ürünleri 201 mg
Bezelye, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 200 mg
Mercimek, kırmızı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 200 mg
Peynir, koyun » Süt ve süt ürünleri 195 mg
Lüfer » Balık ve su ürünleri 194 mg
Piliç eti, but » Et ve et ürünleri 192 mg
Yenilebilir sakatat, dana akciğer » Et ve et ürünleri 191 mg
Mercimek, yeşil, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 190 mg
Kavurma, et, Erzurum » Geleneksel gıdalar 189 mg
Peynir, otlu, Van » Geleneksel gıdalar 187 mg
Kuzu eti, sırt » Et ve et ürünleri 187 mg
Koyun eti, sırt » Et ve et ürünleri 186 mg
Tirsi » Balık ve su ürünleri 186 mg
Ceviz, Pikan, kuru » Meyve ve meyve ürünleri 184 mg
Tarhana, kuru, Gediz, Kütahya » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 184 mg
Buğday, ekmeklik » Tahıl ve tahıl ürünleri 184 mg
Buğday, makarnalık » Tahıl ve tahıl ürünleri 182 mg
Barbunya fasulyesi, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 181 mg
Tarhana, kuru, Beypazarı, Ankara » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 180 mg
Börülce, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 180 mg
Bıldırcın eti, derisiz » Et ve et ürünleri 179 mg
Fasulye, dermason, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 178 mg
Nohut, Koçbaşı, kuru » Yağlı tohumlar ve kuru baklagiller 178 mg
Yulaf kepeği » Tahıl ve tahıl ürünleri 176 mg
Yenilebilir sakatat, dana dil » Et ve et ürünleri 172 mg
Maraş tarhanası » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 170 mg
Bakla, kuru » Sebze ve sebze ürünleri 170 mg
Yulaf, beyaz » Tahıl ve tahıl ürünleri 166 mg
Yumurta, tavuk, sarı » Yumurta ve yumurta ürünleri 165 mg
Ezine peyniri » Geleneksel gıdalar 164 mg
Ekmek, yulaf » Tahıl ve tahıl ürünleri 163 mg
İrmik, buğday » Tahıl ve tahıl ürünleri 161 mg
Yenilebilir sakatat, dana dalak » Et ve et ürünleri 161 mg
Tarhana, kuru, Uşak » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 160 mg
Pirinç, Osmancık » Tahıl ve tahıl ürünleri 160 mg
Arpa unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 157 mg
Oltu cağ kebabı (döner, et, pişmiş) » Geleneksel gıdalar 154 mg
Bulgur, pilavlık, Karaman » Geleneksel gıdalar 152 mg
Yumurta, beyaz, pastörize » Yumurta ve yumurta ürünleri 151 mg
Arpa, iki sıralı » Tahıl ve tahıl ürünleri 151 mg
Yumurta, tavuk, beyaz (ak) » Yumurta ve yumurta ürünleri 150 mg
Döner, et, pişmiş, Bursa » Geleneksel gıdalar 147 mg
Kuru Çorba Karışımı, Mercimek » Muhtelif gıda 147 mg
Bulgur, pilavlık, Gaziantep » Tahıl ve tahıl ürünleri » Geleneksel gıdalar 146 mg
Yumurta, sarı, pastörize » Yumurta ve yumurta ürünleri 145 mg
Yumurta, tavuk, tam » Yumurta ve yumurta ürünleri 144 mg
Döner, et, Kastamonu, pişmiş » Geleneksel gıdalar 143 mg
Çavdar » Tahıl ve tahıl ürünleri 139 mg
Çavdar unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 136 mg
Jambon, piliç » Et ve et ürünleri 136 mg
Tritikale » Tahıl ve tahıl ürünleri 136 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 650 (kül, kuru maddede ≤ % 0.65) » Tahıl ve tahıl ürünleri 135 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, hindi » Et ve et ürünleri 134 mg
Koca darı, sorgum » Tahıl ve tahıl ürünleri 133 mg
Yenilebilir sakatat, dana işkembe » Et ve et ürünleri 132 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 550 (kül, kuru maddede ≤ % 0.55) » Tahıl ve tahıl ürünleri 131 mg
Buğday, un, ekmeklik, tip 850 (kül, kuru maddede ≤ % 0.85) » Tahıl ve tahıl ürünleri 128 mg
Ekmek, tam buğday unlu » Tahıl ve tahıl ürünleri 125 mg
Döner, kıyma, çiğ » Et ve et ürünleri 121 mg
Buğday, siyez » Tahıl ve tahıl ürünleri 121 mg
Süt, pastörize, tam yağlı (100 ml' de 3 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 118 mg
Çikolata, sütlü, fruktozlu, diyabetik » Özel beslenme amaçlı gıdalar 111 mg
Fındık ezmesi, şeker ilaveli » Meyve ve meyve ürünleri » Şeker ve şekerli ürünler 109 mg
Jambon, dana » Et ve et ürünleri 109 mg
Mısır unu » Tahıl ve tahıl ürünleri 105 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, piliç » Et ve et ürünleri 103 mg
kasap köfte, dana, çiğ » Et ve et ürünleri 103 mg
Döner, piliç eti, çiğ » Et ve et ürünleri 101 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, Hindi » Et ve et ürünleri 99 mg
Yoğurt, Silivri, İstanbul » Geleneksel gıdalar 97 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, dana » Et ve et ürünleri 97 mg
Sütlü Çikolata, antepfıstıklı » Şeker ve şekerli ürünler 96 mg
Çikolata, sütlü, fındıklı » Şeker ve şekerli ürünler 95 mg
Eritme Peyniri, sade, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 94 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, piliç » Et ve et ürünleri 92 mg
Yoğurt, süzme, Burdur » Geleneksel gıdalar 90 mg
Yenilebilir sakatat, dana beyin » Et ve et ürünleri 90 mg
Isıl işlem görmüş sucuk, Hindi » Et ve et ürünleri 89 mg
Galeta, sade » Tahıl ve tahıl ürünleri 89 mg
Tel kadayıf, çiğ, Bingöl » Geleneksel gıdalar 89 mg
Çikolata, sütlü, tatlandırıcılı, diyabetik » Özel beslenme amaçlı gıdalar 88 mg
Tel kadayıf, çiğ, Diyarbakır » Geleneksel gıdalar 86 mg
Ekmek, beyaz, tuzsuz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 86 mg
Buğday, aşurelik » Tahıl ve tahıl ürünleri 84 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, Piliç » Et ve et ürünleri 83 mg
Tel kadayıf, çiğ (hammadde, Erzurum kadayıf dolması) » Geleneksel gıdalar 82 mg
Tel kadayıf, çiğ (hammadde, Antakya künefesi) » Geleneksel gıdalar 81 mg
Emülsifiye Et ürünü, sosis, dana » Et ve et ürünleri 81 mg
Emülsifiye et ürünü, salam, dana » Et ve et ürünleri 80 mg
Süt, koyun » Süt ve süt ürünleri 79 mg
Ekmek, beyaz » Tahıl ve tahıl ürünleri 77 mg
Mısır, cin, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 76 mg
Yoğurt, Silifke, Mersin » Geleneksel gıdalar 76 mg
Yoğurt, süzme, Konya » Geleneksel gıdalar 75 mg
Mısır, sert, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 74 mg
Kuru Çorba Karışımı, ezogelin » Muhtelif gıda 73 mg
Yoğurt, Van » Geleneksel gıdalar 73 mg
Mısır, şeker, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 70 mg
Nohut, haşlanmış, konserve » Sebze ve sebze ürünleri 69 mg
Bisküvi, bebe » Tahıl ve tahıl ürünleri 68 mg
Börek, peynirli, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 68 mg
Ekmek, çavdar » Tahıl ve tahıl ürünleri 67 mg
Mısır, at dişi, kuru » Tahıl ve tahıl ürünleri 67 mg
Makarna, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 65 mg
Makarna, düşük proteinli, glutensiz, PKU » Özel beslenme amaçlı gıdalar 65 mg
Yoğurt, manda sütü » Süt ve süt ürünleri 63 mg
Sütlü buz, vanilya aromalı » Süt ve süt ürünleri 62 mg
Lavaş » Tahıl ve tahıl ürünleri 62 mg
Fındık kreması, kakaolu » Meyve ve meyve ürünleri » Şeker ve şekerli ürünler 61 mg
Süt, manda » Süt ve süt ürünleri 61 mg
Mantı, çiğ, Kayseri » Geleneksel gıdalar 59 mg
Süt, keçi » Süt ve süt ürünleri 58 mg
Börek, ıspanaklı, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 58 mg
Süt, inek » Süt ve süt ürünleri 56 mg
Müsli, meyveli » Özel beslenme amaçlı gıdalar 54 mg
Kek, kakaolu » Tahıl ve tahıl ürünleri 51 mg
Yenilebilir sakatat, koyun bağırsak » Et ve et ürünleri 48 mg
Kefir, Ankara » Geleneksel gıdalar 48 mg
Yoğurt, kaymaklı » Süt ve süt ürünleri 48 mg
Ayran, yayık, Bursa » Geleneksel gıdalar 45 mg
Milföy hamuru, dondurulmuş » Tahıl ve tahıl ürünleri 45 mg
Süt, inek, UHT, yarım yağlı (100 ml' de 1.5 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 44 mg
Süt, inek, UHT, yağsız (100 ml' de 1.5 g' dan az süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 41 mg
Yoğurt, homojenize, tam yağlı (süt yağı ≥ % 3.8) » Süt ve süt ürünleri 41 mg
Ekmek, mısır » Tahıl ve tahıl ürünleri 40 mg
Süt, laktozsuz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 40 mg
Süt, inek, UHT, tam yağlı (100 ml' de 3 g süt yağı) » Süt ve süt ürünleri 40 mg
Aşure, Konya » Geleneksel gıdalar 38 mg
Yoğurt, homojenize, yarım yağlı (% 2 > süt yağı ≥ % 1.5) » Süt ve süt ürünleri 37 mg
Dondurma, yanıksı, Antalya » Geleneksel gıdalar 36 mg
Aşure, İstanbul » Geleneksel gıdalar 36 mg
Kaymacık » Sebze ve sebze ürünleri 34 mg
Kefir, Kars » Geleneksel gıdalar 34 mg
Ayran, yayık, Diyarbakır » Geleneksel gıdalar 32 mg
Yoğurt, çilekli, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 30 mg
Aşure, İzmir » Geleneksel gıdalar 30 mg
Ayran, yayık, Cevizli, Antalya » Geleneksel gıdalar 27 mg
ayran, tam yağlı » Süt ve süt ürünleri 26 mg
Zeytin ezmesi, siyah » Meyve ve meyve ürünleri 26 mg
Ayran, yayık, Mersin » Geleneksel gıdalar 23 mg
Un, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 23 mg
Aşure, Ankara » Geleneksel gıdalar 23 mg
Tam tahıllı gevrek, meyveli » Özel beslenme amaçlı gıdalar 22 mg
Süt, insan, erişkin » Süt ve süt ürünleri 20 mg
Et suyu, tablet (bulyon) » Muhtelif gıda 19 mg
Maraş dondurması » Geleneksel gıdalar 18 mg
Kuş üzümü, kurutulmuş » Meyve ve meyve ürünleri 17 mg
Kıyı pancarı » Sebze ve sebze ürünleri 15 mg
Bisküvi, glutensiz » Özel beslenme amaçlı gıdalar 14 mg
Tavuk suyu, tablet (bulyon) » Muhtelif gıda 11 mg
Bisküvi, düşük proteinli, glutensiz, PKU » Özel beslenme amaçlı gıdalar 6 mg
Boza, İstanbul » Geleneksel gıdalar 5 mg
Ekmek, glutensiz, PKU » Özel beslenme amaçlı gıdalar 3 mg
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.