ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.02.0032
Bilimsel isim :
Ceratonia siliqua L.
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 293 290 298
Enerji kJ 1226 1213 1247
Su g 12,22 12,00 12,46
Kül g 2,47 2,15 2,56
Protein g 4,18 3,69 5,98
Azot g 0,67 0,59 0,96
Yağ, toplam g 0,69 0,57 0,78
Karbonhidrat g 54,61 53,25 55,99
Lif, toplam diyet g 25,83 23,43 27,11
Lif, suda çözünür g 2,68 2,10 4,21
Lif, suda çözünmeyen g 23,14 19,22 24,62
Sakaroz g 16,40 13,75 17,50
Glukoz g 8,96 3,25 13,16
Fruktoz g 11,47 5,23 15,97
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,06 0,00 0,29
Tuz mg 12 10 17
Demir, Fe mg 2,20 1,25 5,44
Fosfor, P mg 211 85 681
Kalsiyum, Ca mg 311 251 361
Magnezyum, Mg mg 119 63 326
Potasyum, K mg 992 843 1215
Sodyum, Na mg 5 4 7
Çinko, Zn mg 1,45 0,61 4,27
Selenyum, Se µg 2,5 0,0 5,9
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.