ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.02.0014
Bilimsel isim :
Petroselinium hortense
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 252 240 264
Enerji kJ 1053 1006 1103
Su g 8,30 8,16 8,44
Kül g 18,97 16,18 20,55
Protein g 20,91 20,19 21,63
Azot g 3,34 3,23 3,46
Yağ, toplam g 3,39 2,64 4,12
Karbonhidrat g 20,37 14,40 26,24
Lif, toplam diyet g 28,07 26,02 31,41
Lif, suda çözünür g 4,01 1,94 5,37
Lif, suda çözünmeyen g 24,05 22,02 27,27
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 1,79 0,32 4,17
Fruktoz g 1,22 0,20 2,38
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 2687 2482 2943
Demir, Fe mg 18,53 16,74 21,44
Fosfor, P mg 171 22 215
Kalsiyum, Ca mg 2142 1984 2342
Magnezyum, Mg mg 335 258 390
Potasyum, K mg 1418 1214 1579
Sodyum, Na mg 1075 993 1177
Çinko, Zn mg 2,26 0,37 3,35
Selenyum, Se µg 7,8 3,0 14,9
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.