ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.02.0012
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 91 91 91
Enerji kJ 381 381 381
Su g 74,22 74,22 74,22
Kül g 0,55 0,55 0,55
Protein g 3,19 3,19 3,19
Azot g 0,51 0,51 0,51
Yağ, toplam g 0,18 0,18 0,18
Karbonhidrat g 16,51 16,51 16,51
Lif, toplam diyet g 5,35 5,35 5,35
Tuz mg 29 29 29
Demir, Fe mg 0,82 0,82 0,82
Fosfor, P mg 125 125 125
Kalsiyum, Ca mg 8 8 8
Magnezyum, Mg mg 46 46 46
Potasyum, K mg 343 343 343
Sodyum, Na mg 12 12 12
Çinko, Zn mg 1,35 1,35 1,35
Selenyum, Se µg 1,4 1,4 1,4
C vitamini mg 5,2 5,2 5,2
L-askorbik asit mg 5,2 5,2 5,2
Tiamin mg 0,087 0,087 0,087
Riboflavin mg 0,068 0,068 0,068
Niasin mg 1,219 1,219 1,219
B-6 vitamini, toplam mg 0,251 0,251 0,251
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.