ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.02.0011
Bilimsel isim :
Mentha piperita
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 289 289 289
Enerji kJ 1207 1207 1207
Su g 7,47 7,47 7,47
Kül g 8,94 8,94 8,94
Protein g 21,19 21,19 21,19
Azot g 3,39 3,39 3,39
Yağ, toplam g 4,14 4,14 4,14
Karbonhidrat g 25,02 25,02 25,02
Lif, toplam diyet g 33,24 33,24 33,24
Lif, suda çözünür g 3,90 3,90 3,90
Lif, suda çözünmeyen g 29,34 29,34 29,34
Tuz mg 111 111 111
Demir, Fe mg 51,46 51,46 51,46
Fosfor, P mg 255 255 255
Kalsiyum, Ca mg 1369 1369 1369
Magnezyum, Mg mg 535 535 535
Potasyum, K mg 2162 2162 2162
Sodyum, Na mg 44 44 44
Çinko, Zn mg 1,39 1,39 1,39
Selenyum, Se µg 3,5 3,5 3,5
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.