ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.02.0006
Bilimsel isim :
Solanum melongena
Yöresel isim :
Balcan kurusu (Güneydoğu Anadolu)
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 263 221 302
Enerji kJ 1102 923 1262
Su g 8,61 8,35 8,88
Kül g 7,98 7,58 8,15
Protein g 11,76 9,87 13,63
Azot g 1,88 1,58 2,18
Yağ, toplam g 1,83 1,16 2,46
Karbonhidrat g 30,18 8,34 50,15
Lif, toplam diyet g 39,64 21,30 60,16
Lif, suda çözünür g 5,11 2,26 6,18
Lif, suda çözünmeyen g 34,53 15,18 55,92
Sakaroz g 2,83 1,85 3,99
Glukoz g 4,54 1,60 7,56
Fruktoz g 4,11 2,05 6,10
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,37 0,00 1,09
Tuz mg 133 10 171
Demir, Fe mg 7,47 5,78 7,51
Fosfor, P mg 350 101 447
Kalsiyum, Ca mg 296 244 316
Magnezyum, Mg mg 258 201 302
Potasyum, K mg 3784 3417 4212
Sodyum, Na mg 53 4 68
Çinko, Zn mg 1,96 0,37 2,40
Selenyum, Se µg 5,6 3,4 8,1
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.