ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.02.0044
Bilimsel isim :
Vitis vinifera L.
Yöresel isim :
Kuru sergi karası üzümü
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 312 307 317
Enerji kJ 1305 1286 1327
Su g 16,34 15,61 17,22
Kül g 2,35 1,90 2,56
Protein g 2,35 1,88 2,82
Azot g 0,38 0,30 0,45
Yağ, toplam g 0,23 0,15 0,40
Karbonhidrat g 71,53 68,91 73,59
Lif, toplam diyet g 7,20 4,80 10,30
Lif, suda çözünür g 1,06 0,42 1,39
Lif, suda çözünmeyen g 6,14 3,44 9,19
Sakaroz g 0,12 0,00 0,40
Glukoz g 16,31 11,56 20,26
Fruktoz g 16,14 13,88 19,25
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 64 5 148
Demir, Fe mg 5,08 3,46 8,29
Fosfor, P mg 70 55 82
Kalsiyum, Ca mg 104 76 138
Magnezyum, Mg mg 45 34 58
Potasyum, K mg 969 832 1163
Sodyum, Na mg 26 2 59
Çinko, Zn mg 0,30 0,17 0,48
Selenyum, Se µg 3,0 0,0 5,4
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.