ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.02.0045
Bilimsel isim :
Vitis vinifera L.
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 305 302 310
Enerji kJ 1276 1263 1296
Su g 18,30 17,85 18,66
Kül g 3,12 2,04 3,83
Protein g 2,42 2,25 2,66
Azot g 0,39 0,36 0,43
Yağ, toplam g 0,20 0,15 0,31
Karbonhidrat g 70,82 69,93 71,97
Lif, toplam diyet g 5,14 4,50 5,60
Lif, suda çözünür g 1,09 0,35 1,69
Lif, suda çözünmeyen g 4,04 3,14 5,09
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 22,78 17,41 33,18
Fruktoz g 22,18 16,38 33,30
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 26 17 31
Demir, Fe mg 2,74 2,44 3,27
Fosfor, P mg 81 7 104
Kalsiyum, Ca mg 61 54 65
Magnezyum, Mg mg 42 39 44
Potasyum, K mg 1043 1023 1076
Sodyum, Na mg 10 7 12
Çinko, Zn mg 0,25 0,21 0,29
Selenyum, Se µg 1,7 0,0 2,7
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.