ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0001
Bilimsel isim :
Rubus idaeus L.
Yöresel isim :
Kavuklu çilek ağaç çileği, Ayı üzümü, More, Madımak, Kırmızı böğürtlen
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 56 51 60
Enerji kJ 233 212 250
Su g 85,49 84,38 86,92
Kül g 0,51 0,40 0,64
Protein g 1,30 0,41 2,15
Azot g 0,21 0,07 0,34
Yağ, toplam g 1,42 1,13 1,68
Karbonhidrat g 7,59 6,09 9,67
Lif, toplam diyet g 3,69 2,89 4,48
Lif, suda çözünür g 0,83 0,63 1,04
Lif, suda çözünmeyen g 2,86 2,27 3,44
Sakaroz g 0,03 0,00 0,06
Glukoz g 1,59 0,79 3,04
Fruktoz g 2,16 1,19 3,82
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 8 3 13
Demir, Fe mg 0,75 0,43 1,26
Fosfor, P mg 30 21 42
Kalsiyum, Ca mg 26 20 30
Magnezyum, Mg mg 23 18 29
Potasyum, K mg 159 98 213
Sodyum, Na mg 3 1 5
Çinko, Zn mg 0,26 0,18 0,31
C vitamini mg 20,6 12,4 30,7
L-askorbik asit mg 20,3 12,4 30,7
Tiamin mg 0,009 0,006 0,016
Riboflavin mg 0,031 0,027 0,038
Niasin mg 0,467 0,387 0,609
B-6 vitamini, toplam mg 0,032 0,012 0,064
A vitamini RE 9 7 10
Beta-karoten µg 105 85 125
Likopen µg 60 37 83
Lutein µg 85 68 102
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.