ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0002
Bilimsel isim :
Ananas comosus L
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 49 35 59
Enerji kJ 205 146 248
Su g 85,95 83,14 89,05
Kül g 0,72 0,31 0,81
Protein g 0,43 0,38 0,50
Azot g 0,07 0,06 0,08
Yağ, toplam g 0,39 0,26 0,54
Karbonhidrat g 9,37 6,01 11,71
Lif, toplam diyet g 3,15 1,40 3,56
Lif, suda çözünür g 0,44 0,22 0,57
Lif, suda çözünmeyen g 2,71 1,18 3,10
Sakaroz g 1,91 0,39 4,00
Glukoz g 2,62 1,31 3,49
Fruktoz g 2,65 1,42 4,05
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Sorbitol g 0,00 0,00 0,00
D-mannitol g 0,00 0,00 0,00
Ksilitol g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 10 4 16
Demir, Fe mg 0,31 0,24 0,37
Fosfor, P mg 13 5 24
Kalsiyum, Ca mg 30 11 50
Magnezyum, Mg mg 25 15 44
Potasyum, K mg 172 105 289
Sodyum, Na mg 4 2 6
Çinko, Zn mg 0,20 0,09 0,40
C vitamini mg 59,3 36,0 83,5
L-askorbik asit mg 59,3 36,0 83,5
Tiamin mg 0,041 0,018 0,062
Riboflavin mg 0,020 0,016 0,024
Niasin mg 0,231 0,166 0,348
B-6 vitamini, toplam mg 0,125 0,056 0,222
A vitamini RE 7 4 8
Beta-karoten µg 81 53 97
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 8 0 19
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.